Originele SABO-mesbalk

De originele SABO-mesbalken

Een bijzonder relevant onderdeel voor de veiligheid is de mesbalk, want deze wordt blootgesteld aan een bijzondere belasting. Desondanks wordt juist hier vaak gekozen voor goedkope tweederangsproducten.

Belangrijk voor SABO-contractdealers is het gebruiken van originele reserveonderdelen bij onderhoud. Vooral, omdat het mes voor de bedrijfsveiligheid van de maaier uiterst relevant is: Nagebouwde messen bestaan vaak uit ander materiaal of hebben andere afmetingen dan de originele onderdelen, zodat bij het gebruik van deze tweederangsproducten niet meer aan de SABO-kwaliteitseisen voor de trillingssterkte voldaan wordt.

Die original SABO Messerbalken
De originele SABO-mesbalken Als de geometrische afmetingen van de mesbalk van het origineel afwijken, zijn de door SABO vastgestelde bevestigingskrachten van de meskoppeling onder bepaalde omstandigheden niet meer gewaarborgd. Originele SABO-mesbalken zorgen voor maximale veiligheid.

Waarom heeft een originele mesbalk zijn prijs?

Het is niet eenvoudig om een hoogwaardige mesbalk te ontwikkelen. Om een optimaal maaien te garanderden, moet de kwaliteit van de mesbalk zo hard mogelijk zijn. Met de hoge hardheid gaat echter ook een verhoogde breekbaarheid gepaard. Dit wordt bijvoorbeeld duidelijk bij het harde materiaal glas: er wordt gesproken van glashard “ – en iedereen weet, hoe breekbaar dit materiaal is.

Er moet daarom door voldoende flexibiliteit rekening worden gehouden met de duurzaamheid van de mesbalk, want alleen zo worden bij het botsen tegen harde voorwerpen beschadigingen voorkomen. Het balanceren tussen hardheid en flexibilieit van balk en snijkanten is een „hoge kunst“.

De originele SABO-mesbalken herkent u heel eenvoudig aan het gestanste SABO-logo en het tekeningnummer.

Extremgeprüft

Alle einblendenAlle verbergen

Extreem getest

SABO „Shaker“

Op een speciaal apparaat wordt de levensduur van de messen onder maximale belasting getest.. Deze zgn. „Shaker“ simuleert de zwaarste maai-
omstandigheden.

De test op de high performance-Shaker is wettelijk niet verplicht, maar als aanvullende test een blijk van de hoge kwaliteitseisen van SABO.

 

De slagtest

SABO Schlagprüfung“

De slagtest test de scheurvastheid van het mes, door bij hoog toerental een stalen pijp „in te schieten“.

SABO Kugelschlagtest“

Bij de werplichaam- en kogelslagtest worden geharde stalen kogels in het lopende mes en het chassis geschoten en leveren aanwijzingen voor de materiaalvastheid.

De vrije veld-test

SABO Freifeldtest

Last but not least wordt het noodgeval nog getest: Extreem gebruik van het voltooide mes in het vrije veld.

Om het hoge kwaliteitsniveau in de productie vast te houden, begint de testprocedure, zodra de onderdelenleverancier bijv. nieuw onbewerkt materiaal levert, helemaal opnieuw.

 

Verkooppartners in uw omgeving

SABO is exclusief te vinden in de speciaalzaak. Want wie hoge eisen stelt aan kwaliteit en functionaliteit van zijn gemotoriseerde machines, verwacht ook competent advies en professionele service. En dit krijgt men alleen maar bij de speciaal geschoolde en geautoriseerde dealer.